Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

hotel clients transfered with a premium van

Επινοικίαση οχημάτων: Περισσότερες παροχές, περισσότερα έσοδα για το ξενοδοχείο σου | instacar

Akrivi Diamant…

Μια από τις ανάγκες των πελατών ενός ξενοδοχείου είναι αυτή της μετακίνησης, είτε πρόκειται για transfer από και προς το αεροδρόμιο είτε πρόκειται για ενοικίαση αυτοκινήτου, η πλειοψηφία των επισκεπτών σου χρειάζεται αυτή την υπηρεσία. Γιατί λοιπόν να μην την παρέχει η δική σου επιχείρηση;  Αν έχεις και εσύ ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, ήρθε η ώρα να εντάξεις την ενοικίαση ή εκμίσθωση οχημάτων από το instacar στις παροχές σου. 

Η επινοικίαση οχημάτων μπαίνει δυναμικά και στις επιχειρήσεις φιλοξενίας αφού πρόκειται για μια τακτική με σχεδόν μηδενικό ρίσκο. Από τη μία, δεν προϋποθέτει μεγάλο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις. Από την άλλη, πρόκειται για πρακτική με διπλό όφελος: αυξάνεις τα κέρδη της επιχείρησής σου και εξασφαλίζεις ο ίδιος την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πελάτες σου.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας ξενοδόχος για την επινοικίαση οχημάτων συμπεριλαμβανομένων και των κινδύνων που πρέπει να αποφύγει.

 

Τι είναι η επινοικίαση οχήματος; 

Επινοικίαση οχημάτων (ή υπενοικίαση ή υπομίσθωση) είναι η πρακτική εκχώρησης δικαιωμάτων χρήσης ενός μισθωμένου οχήματος έναντι αμοιβής. Με απλά λόγια, το να ενοικιάσεις ή να εκμισθώσεις σε έναν πελάτη ένα όχημα που εσύ ο ίδιος μισθώνεις από αλλού.

Είναι μια πρακτική που εφαρμόζουν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις Rent-a-Car αφού τους επιτρέπει να ανανεώνουν τον στόλο τους χωρίς να δεσμεύουν κεφάλαιο. Εξίσου δημοφιλής γίνεται η επινοικίαση στον κλάδο της φιλοξενίας- έναν από του πιο απαιτητικούς κλάδους στην Ελλάδα- όπου κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στους πελάτες του.

Πολλές εταιρείες leasing αυτοκινήτου προσφέρουν την υπηρεσία της επινοικίασης, ωστόσο ελάχιστες από αυτές δημιουργούν εξειδικευμένα πακέτα που αφορούν μόνο την τουριστική σεζόν. Ευτυχώς, μια από τις εταιρείες που το κάνουν τυχαίνει να είναι και η καλύτερη εταιρεία leasing βάσει Google reviews. Στο instacar, έχουμε σχεδιάσει πακέτα επινοικίασης αυτοκινήτων 4 και 6 μηνών που σου προσφέρουν περισσότερα χιλιόμετρα και στάνταρ μικτή ασφάλιση.  Ενώ δεν σου ζητάμε ούτε προκαταβολή, ούτε κάποια εγγύηση.


a suitcase in front of a car

 

Πώς να αξιοποιήσεις την επινοικίαση οχημάτων για το ξενοδοχείο σου;

Σε αυτό το σημείο, θα δούμε 3 υπηρεσίες που μπορείς να προσφέρεις στους πελάτες σου αξιοποιώντας την επιλογή της επινοικίασης. Σε κάθε υπηρεσία αναφέρουμε χρήσιμες διαδικαστικές λεπτομέρειες για την καλύτερη πληροφόρησή σου. 

 

Εκμίσθωση αυτοκινήτου με οδηγό 

Η εκμίσθωση οχήματος με οδηγό αφορά τα λεγόμενα transfer, δηλαδή τη μεταφορά πελατών από και προς το ξενοδοχείο σου. Σίγουρα το πιο συνηθισμένο αίτημα που θα έχεις είναι για τη διαδρομή από και προς κάποιο σταθμό μετάβασης (αεροδρόμιο, λιμάνι, ή σταθμό τρένου). Πρόκειται για την πιο περιζήτητη υπηρεσία των επισκεπτών και μια πολύ καλή ευκαιρία για εσένα, αφού από τη μια κερδίζεις επιπλέον χρήματα από την άλλη εξασφαλίζεις για τους επισκέπτες σου ένα απροβλημάτιστο ταξίδι από την άφιξη έως την αναχώρηση. 

Η καλύτερη επιλογή για να προσφέρεις αυτή την υπηρεσία είναι ένα 8/θέσιο ή 9/θέσιο βαν το οποίο προσφέρει περισσότερο χώρο για αποσκευές και δίνει και έναν αέρα πολυτέλειας. Παράλληλα, σε αυτά τα βαν ο οδηγός δεν χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα, αρκεί να έχει δίπλωμα κατηγορίας Β. Στο instacar μπορείς να βρεις πληθώρα από τέτοια βαν, αν και το προσωπικά αγαπημένο μας είναι το Mercedes Vito γιατί υπερέχει τόσο σε άνεση όσο και σε εμφάνιση.

Τι χρειάζεται να κάνω για να ξεκινήσω την εκμίσθωση αυτοκινήτου με οδηγό; 

Για να είσαι σε θέση να προσφέρεις την υπηρεσία εκμίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό χρειάζεσαι δύο βασικά πράγματα: την Αναγγελία άσκησης δραστηριότητας και την προσθήκη βοηθητικής δραστηριότητας ΚΑΔ στο ΑΦΜ της επιχείρησης. 

Μπορείς να βρεις τα πάντα για τη διαδικασία Αναγγελίας άσκησης δραστηριότητας εκμίσθωσης ΕΙΧ με οδηγό στο mitos.gov.gr όπου θα δεις και τις νόμιμες προϋποθέσεις που χρειάζεται να τηρούνται. Όσον αφορά τον ΚΑΔ, ο νέος κωδικός αριθμός είναι 77.1 Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων και η διαδικασία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet στα στοιχεία προσωποποιημένης πληροφόρησης.

a family loading their cars with luggages

 

Ενοικίαση αυτοκινήτων σε πελάτες του ξενοδοχείου

Άλλη μια πολύ συχνή ερώτηση των επισκεπτών του ξενοδοχείου είναι “Από πού μπορώ να νοικιάσω αμάξι;”. Πόσο ωραίο να μπορείς να απαντήσεις “Από τη Ρεσεψιόν”! Και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια πολύ επικερδή δραστηριότητα. Εκτός όμως από αυτό, εξασφαλίζεις μια καλύτερη εμπειρία διακοπών για τους επισκέπτες σου αφού τους προσφέρεις αξιόπιστα οχήματα με μικτή ασφάλιση, όπως είναι όλα τα οχήματα στον στόλο του instacar.

Τι χρειάζεται να κάνω για να ξεκινήσω την ενοικίαση αυτοκινήτων στους επισκέπτες μου; 

Και σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία έναρξης της δραστηριότητας είναι σχετικά απλή και μπορείς κάνεις το μεγαλύτερο μέρος online. Τα δύο βασικά πράγματα που χρειάζεσαι και εδώ είναι η Αναγγελία άσκησης δραστηριότητας και η προσθήκη βοηθητικής δραστηριότητας ΚΑΔ στο ΑΦΜ της επιχείρησης. 

Μπορείς να βρεις τα πάντα για τη διαδικασία Αναγγελίας Λειτουργίας Επιχείρησης Εκμίσθωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.) στο mitos.gov.gr όπου θα δεις και τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η ενοικίαση αυτοκινήτων έχει τον ίδιο ΚΑΔ με την εκμίσθωση με οδηγό, δηλαδή ΚΑΔ 77.1 Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων και η διαδικασία, όπως είπαμε μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet στα στοιχεία προσωποποιημένης πληροφόρησης.

Αν το πλάνο σου είναι να έχεις περισσότερα από 10 οχήματα για να ενοικιάσεις στους πελάτες σου, τότε χρειάζεται να δηλώσεις έναν χώρο στάθμευσης για τουλάχιστον τα μισά από αυτά. Όμως, αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει αν τα οχήματα είναι επινοικιαζόμενα. Συνεπώς έχεις ένα λιγότερο εμπόδιο για να ξεκινήσεις την επινοικίαση από τον στόλο του instacar

electric scooters parked outside of a hotel in Greece

 

Ενοικίαση δικύκλων σε πελάτες του ξενοδοχείου

Εάν είσαι από τους τυχερούς που έχουν επιχείρηση φιλοξενίας σε κάποιο ελληνικό νησί ή πόλη της επαρχίας με μικρές αποστάσεις, αρχικά να πούμε ότι σε ζηλεύουμε, δεύτερον ότι στο instacar μπορείς να βρεις και επιλογές επινοικίασης δύο τροχών. Μιλάμε φυσικά για τον στόλο του instaride, ο οποίος αποτελείται από σκούτερ, πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα

Τα ηλεκτρικά δίκυκλα θα χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών στους επισκέπτες σου που θα μπορέσουν να ανακαλύψουν πιο εύκολα τη γύρω περιοχή. Παράλληλα, τα πράγματα για την ενοικίαση δικύκλων ηλεκτρικών οχημάτων είναι γενικότερα πιο απλά, αφού έχουν λιγότερα έξοδα από ό,τι τα αυτοκίνητα και σχεδόν δεν χρειάζονται συντήρηση.

Τι χρειάζεται να κάνω για να ξεκινήσω την ενοικίαση δικύκλων στους επισκέπτες μου; 

Η διαδικασία σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμα πιο απλή. Εάν θέλεις να προσφέρεις στους πελάτες σου την επιλογή να ενοικιάσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, πατίνι, ή σκούτερ τότε χρειάζεται να κάνεις τη μεταβολή των στοιχείων του ΚΑΔ σου και να συμπεριλάβεις το ΚΑΔ 77.39.13.03 Υπηρεσίες ενοικίασης ηλεκτρικών μοτοσικλετών (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων ηλεκτρικών οχημάτων).

 

Επινοικίαση ή Αγορά Οχημάτων; 

Η επινοικίαση οχημάτων από μια εταιρεία leasing είναι η καλύτερη λύση για έναν ξενοδόχο αφού είναι μια πρακτική με σχεδόν μηδενικό ρίσκο. Μπορείς να ξεκινήσεις να παρέχεις μια επικερδή υπηρεσία χωρίς να δεσμεύσεις πολύτιμα κεφάλαια. Ειδικά εάν συνεργαστείς με το instacar δε χρειάζεται να δώσεις ούτε προκαταβολή, ούτε κάποια εγγύηση για να ξεκινήσεις. Από την άλλη, η αγορά αυτοκινήτου είναι ακριβή υπόθεση, ενώ ακόμα και αν το κάνεις με δόσεις θα χρειαστεί να προκαταβάλεις τουλάχιστον 20% της αξίας του αυτοκινήτου.

Άλλος ένας λόγος που η επινοικίαση σε συμφέρει οικονομικά, είναι ότι στο leasing μπορείς να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο των εξόδων σου. Στο μίσθωμά σου συμπεριλαμβάνεται η μικτή ασφάλιση, τα τακτικά σέρβις, τα τέλη κυκλοφορίας και η αλλαγή ελαστικών. Κόστη δηλαδή που- όσο και αν τα προγραμματίσεις- όταν προκύπτουν επηρεάζουν δυσμενώς το budget της επιχείρησής σου.

a woman smiling in front of her car

Γενικότερα, η επινοικίαση όπως και το leasing αυτοκινήτου είναι μια διαδικασία πιο stress-free από την αγορά. Και αυτό αποδεικνύεται και από ένα ακόμα προνόμιο της επινοικίασης: το όχημα αντικατάστασης. Τι σημαίνει αυτό; Αν το αυτοκίνητο που επινοικιάζεις από το instacar έχει κάποιο ατύχημα και πρέπει να μείνει στο συνεργείο για περισσότερες από τρεις ημέρες, τότε θα παραλάβεις ένα όχημα αντικατάστασης από εμάς, ώστε να μπορείς να συνεχίσεις απρόσκοπτα τη δουλειά σου και να μη χάνεις χρήματα από τον ήδη περιορισμένο χρόνο της σεζόν.

Τέλος, αν επιλέξεις να επινοικιάσεις όχημα από το instacar ξέρεις ότι δεν είσαι δεσμευμένος. Όπως και στην περίπτωση του ευέλικτου leasing που μας καθιέρωσε, στην επινοικίαση δεν έχουμε κλειστό συμβόλαιο που να σε εξαναγκάζει να συνεχίσεις για 2 ή 3 χρόνια. Μπορείς να επινοικιάσεις όσα οχήματα θες για 1 μόνο σεζόν και αν δεις ότι είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην επιχείρησή σου να μην ανανεώσεις για την επόμενη.

Με απλά λόγια: η επινοικίαση με instacar σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πιο ασφαλή και στοχευμένα βήματα χωρίς άγχος, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς μεγάλο κεφάλαιο. 

 

Τι να προσέξω πριν ξεκινήσω την επινοικίαση οχημάτων; 

Όπως σε κάθε επιχειρηματική κίνηση, η επιλογή της επινοικίασης είναι κάτι που χρειάζεται σκέψη και περισσότερες πληροφορίες. Όσα είπαμε παραπάνω προέρχονται από τη δική μας έρευνα και εμπειρία, για να καταλάβεις εάν η επινοικίαση είναι η κατάλληλη κίνηση για εσένα θα πρέπει πρώτα να μιλήσεις με το λογιστικό σου γραφείο για να βεβαιωθείς.

Όσον αφορά τη συνεργασία σου με κάποια εταιρεία leasing, οφείλεις να τους διευκρινίσεις ότι σκοπεύεις να ενοικιάσεις ή να εκμισθώσεις τα οχήματα ώστε να σου κάνουν το ανάλογο συμβόλαιο και να αναπροσαρμόσουν την τιμή του μισθώματος. Εμείς στο instacar έχουμε εξειδικευμένα πακέτα επινοικίασης 4 ή 6 μηνών. Επίσης, να θυμάσαι ότι στα πακέτα επινοικίασης του instacar ξεκινάς μόνο με το πρώτο μίσθωμα και δεν χρειάζεσαι ούτε προκαταβολή, ούτε εγγραφή, ούτε εγγύηση. 

Κάτι άλλο που είναι καλό να έχεις στον νου σου είναι η χιλιομετρική χρέωση. Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για ενοικίαση ή εκμίσθωση κάνουν περισσότερα χλμ από ότι τα αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι στο συμβόλαιο επινοικίασης εξασφαλίζεις περισσότερα μηνιαία χιλιόμετρα από ό,τι στο απλό leasing. Στο instacar τα πακέτα επινοικίασης εξασφαλίζουν από την αρχή περισσότερα χιλιόμετρα ενώ η χρέωση για τα έξτρα χιλιόμετρα σου κοινοποιείται από την αρχή ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις και να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

a car by the beach

Τέλος και πιο σημαντικό, να επιλέξεις οχήματα αξιόπιστα και πλήρως ελεγμένα. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος, τα αυτοκίνητα που προορίζονται για ενοικίαση χωρίς οδηγό πρέπει να μην ξεπερνούν σε ηλικία τα 14 έτη. Ενώ αν πρόκειται για αυτοκίνητο με οδηγό πρέπει να έχουν μέγιστη ηλικία τα 10 έτη. Για αυτό, η καλύτερη συνεργασία που μπορείς να κάνεις είναι με το instacar, μια εταιρεία με οχήματα καινούργια ή σαν καινούργια και ελεγμένα ενδελεχώς από ένα δίκτυο έμπιστων συνεργατών service.

Ελπίζουμε να καλύψαμε τις απορίες σου για την επινοικίαση οχημάτων στους πελάτες του ξενοδοχείου σου.  Εάν, όμως έχεις και άλλες ερωτήσεις, μη διστάσεις  να μας στείλεις mail στο [email protected] ή να μας καλέσεις στο 210 6107283. Κάνε μας και ένα follow στα Social media (Facebook, Instagram και Tik Tok), όπου ανεβάζουμε περισσότερο υλικό. Δες και το blog μας, για να διαβάζεις και άλλα τέτοια άρθρα. Κάνε Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube. Τα λέμε στα επόμενα!

Τελευταίαάρθρα.