Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

a car key in front of the car's handbrake

Leasing ή αγορά αυτοκινήτου; Στο instacar θα βρεις αυτό που θες

instateam

Είσαι ένα βήμα πριν το καινούργιο σου αυτοκίνητο! Έχεις βρει το μοντέλο που σου αρέσει, το ιδανικό που θα καλύψει όλες σου τις ανάγκες και θα κάνει την καθημερινότητά σου καλύτερη. Τώρα μένει ένα πράγμα να αποφασίσεις: θα το αποκτήσεις με leasing ή με αγορά; Το #instateam έχει ετοιμάσει ένα άρθρο για να σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για σένα. 

Εξάλλου, όποια και αν είναι η επιλογή σου, ξέρεις ότι στο instacar θα έχεις την πιο “hassle free” εμπειρία απόκτησης οχήματος. 

 

Leasing αυτοκινήτου

Εμείς θα το πάρουμε λίγο αντίστροφα από ό,τι οι περισσότεροι και θα ξεκινήσουμε από τον τομέα που μας καθιέρωσε, δηλαδή το leasing αυτοκινήτου. Και ενώ παλαιότερα υπήρχε η ιδέα ότι το leasing απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις, λόγω των προνομίων και των φοροελαφρύνσεων που εξασφάλιζε ένας επιχειρηματίας, τα δεδομένα στη μίσθωση αυτοκινήτου άλλαξαν με το instacar. 

a man smiling in his new car

Παλαιότερα, το leasing αφορούσε τη χρονομίσθωση ενός ή περισσότερων οχημάτων για προκαθορισμένη χρονική περίοδο, συνήθως 36 ή 48 μηνών, ενώ μπορούσε να φτάσει ακόμη και τους 60 μήνες(!). Για να ξεκινήσει κάποιος το leasing έπρεπε να μπορεί να καταβάλει μια προκαταβολή ίση περίπου με το 20 - 25% της αξίας του αυτοκινήτου. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, είχε και την υποχρέωση να εξαγοράσει το όχημα στο τέλος της μίσθωσης. 

Στο instacar το αλλάξαμε αυτό, αφού κάναμε πραγματικότητα το leasing χωρίς προκαταβολή και χωρίς δεσμεύσεις. Δώσαμε, δηλαδή, τη δυνατότητα στους instadrivers να ξεκινήσουν με 0% προκαταβολή και να έχουν ένα αυτοκίνητο για όσο καιρό θέλουν. Με άλλα λόγια, κρατήσαμε όλα τα προνόμια του leasing, όπως συντήρηση, αλλαγή ελαστικών, τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια και αυτοκίνητο αντικατάστασης, και προσθέσαμε την ευελιξία.  

Επιπλέον, κάναμε την όλη εμπειρία leasing πιο εύκολη μέσα από το instadriver app. Πλέον μπορείς με το πάτημα ενός κουμπιού να κλείσεις ραντεβού για τη συντήρηση του οχήματός σου, την αλλαγή των ελαστικών, να μας αναφέρεις εμπλοκή σε ατύχημα, κάποια θραύση κρυστάλλων, ή οποιαδήποτε ένδειξη ανάψει στο όχημά σου και να σε κατευθύνουμε άμεσα.
a car repair shop on a mobile phone

Μάλιστα για να γίνουμε ακόμα πιο ευέλικτοι, προσθέσαμε και δύο πακέτα ορισμένου χρόνου: 12 και 24 μηνών. Αυτά τα πακέτα συνδρομής μπορεί να έχουν προκαθορισμένη διάρκεια δεν είναι όμως κλειστά, αφού ένας instadriver μπορεί να λήξει το συμβόλαιό του οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να επιβαρυνθεί με κάποιο πρόστιμο, παρά την κάλυψη της διαφοράς του μηνιαίου μισθώματος σε σχέση με την τιμή για το πακέτο «Μήνα-Mήνα», που προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία.

 

Αγορά αυτοκινήτου 

Η αγορά αυτοκινήτου είναι και η πιο συνηθισμένη μορφή απόκτησης στη χώρα μας- και λέμε στη χώρα μας γιατί στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης το ποσοστό αυτοκινήτων που αποκτώνται με leasing είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αφού 6 στους 10 οδηγούς επιλέγουν το leasing έναντι της αγοράς. 

Η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου είναι μία σχετικά απλή διαδικασία αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα πέραν των χαρακτηριστικών, των τιμών κλπ. Ο αγοραστής επιλέγει το όχημα που του αρέσει και προχωράει σε αγορά χωρίς να χρειάζεται να το ελέγξει, όπως γίνεται στα μεταχειρισμένα.

Η αγορά καινούργιου είναι η επιλογή που “ζητάει” το μεγαλύτερο budget και έχει και το μεγαλύτερο ρίσκο. Ακόμα και αν ο αγοραστής επιλέξει να αποκτήσει το αυτοκίνητο με δόσεις, θα χρειαστεί να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό για την προκαταβολή. Ακόμα στην χρηματοδότηση (δόσεις) θα χρειαστεί να συμπεριλάβει κανείς και το επιτόκιο, κάτι που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το τελικό ποσό.
 

Ποιο είναι το ρίσκο αγοράς αυτοκινήτου;

Η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου εμπεριέχει το ρίσκο της υποτίμησης του οχήματός σου, η οποία ξεκινά από τη στιγμή που διανύεις τα πρώτα χιλιόμετρα με το καινούργιο σου αυτοκίνητο. Η υποτίμηση μπορεί να είναι γραμμική ανάλογα τον χρόνο που έχεις το αυτοκίνητο ή εκθετική αν έχεις κάποιο τροχαίο.

 

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου 

Στα μεταχειρισμένα, η διαδικασία είναι διαφορετική. Οι επιλογές είναι πολλές, οι τιμές αγοράς καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος αγοραστών και η διαδικασία αναζήτησης και ελέγχου απαιτεί χρόνο. 

Ιστοσελίδες όπως το car.gr, αλλά και marketplaces διαφόρων εφαρμογών, προσφέρουν πληθώρα επιλογών, ωστόσο ο υποψήφιος αγοραστής καλό είναι να είναι προετοιμασμένος να κάνει και ο ίδιος έναν εξονυχιστικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που θα επιλέξει προτού προχωρήσει σε αγορά.

Και εδώ, οι επιλογές χρηματοδότησης ποικίλουν, ανάλογα την περίσταση. Για παράδειγμα, η αγορά από ιδιώτη συνήθως γίνεται τοις μετρητοίς, ενώ η αγορά από κάποια “μάντρα” πώλησης αυτοκινήτων μπορεί να γίνει είτε με δόσεις, είτε με γραμμάτια.

Η αγορά μεταχειρισμένου επίσης εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, αφού δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εξαπάτησης των αγοραστών με πλαστά χαρτιά ιστορικότητας, καθώς και με τη μέθοδο των πειραγμένων χιλιομέτρων. Η αγορά μεταχειρισμένου, εκτός από αρνητικές οικονομικές συνέπειες, μπορεί να έχει και πραγματικούς κινδύνους, αφού ένα αυτοκίνητο που έχει υποστεί κάποιο σοβαρό τροχαίο έχει επιπτώσεις τόσο για την ενεργητική, όσο και για την παθητική ασφάλειά του.

Και κάπου εδώ έρχεται το instacar, για να σε γλιτώσει από έρευνες αγοράς και ελέγχους αυτοκινήτων σε μηχανικούς, με την νέα υπηρεσία αγοράς αυτοκινήτου σαν καινούργιο.

 

Αγορά αυτοκινήτου σαν καινούργιο

 a young couple buying a car

Ναι, καλά διάβασες! Πλέον, δεν μπορείς μόνο να μισθώνεις όχημα από το instacar με ευέλικτους όρους αλλά και να αγοράσεις αυτοκίνητα σαν καινούργια, χρονολογίας 2019 και έπειτα. 

Τα οχήματα είναι ελεγμένα, από ελληνικές αντιπροσωπείες, με πραγματικά χιλιόμετρα, πλήρως ενημερωμένο ιστορικό service, με την εγγύηση ποιότητας και εξυπηρέτησης του instacar, αλλά και με after sales support μέσα από το instadriver app.

Η αγορά μπορεί να γίνει μέσω δανειοδότησης ή τραπεζικής κατάθεσης και η παράδοση είτε σε κάποιο instacar point, είτε στον χώρο σου. Εάν, λοιπόν είσαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τώρα ξέρεις που πρέπει να ψάξεις. Τα διαθέσιμα οχήματα πληθαίνουν και θα τα βρεις εδώ.

Αγορά ή leasing, leasing ή αγορά; Όποια και αν είναι η επιλογή σου, στο instacar θα βρεις την πιο “hassle free” εμπειρία απόκτησης οχήματος. Με τις πιο απλές διαδικασίες και με βοήθεια από το #instateam σε όλα τα στάδια. 

Τι περιμένεις, λοιπόν ; Μπες στο instacar.gr διάλεξε αγορά ή leasing και καλές βόλτες! 

the benefits of leasing or buying a car

 

Τελευταίαάρθρα.