Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

DS3 crossback

instacar review: DS3 Crossback Diesel

instateam

Ένα εντυπωσιακό SUV με μαζεμένες διαστάσεις, αυτόματο και με πετρελαιοκινητήρα για χαμηλές καταναλώσεις εκτός πόλης. Πανέμορφο είπαμε; Ναι, το DS3 είναι ένα από τα πιο μοναδικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Πάμε λοιπόν να δούμε γιατί θα θες και εσύ να πεις Je m’apelle DS3...

Φυσικά μπορείς να το αποκτήσεις το DS3 CROSSBACK μέσα από το ευέλικτο leasing του instacar χωρίς δεσμεύεις, χωρίς περιορισμούς και φυσικά χωρίς προκαταβολή.

Λίγα λόγια για την DS AUTOMOBILES 

Πρόκειται για ένα brand σχετικά καινούργιο αφού επίσημα ξεκίνησε μόλις το 2014. Ανήκει στη Citroen, από όπυ ξεκίνησε το 2009, ως μέρος της γκάμας της από την οποία "ανεξαρτητοποιήθηκε" λίγα χρόνια αργότερα.

Από την αρχή, η DS προσέγγιση αφορούσε luxury μοντέλα κάτι που συνεχίζει έως σήμερα, όπως φανερώνει και το ίδιο το όνομα της μάρκας. Τα αρχικά DS λέγεται ότι σημαίνουν “Distinctive Series” και είναι μια αναφορά στο εμβληματικό μοντέλο Citroen DS.

DS3 crossback μπροστά και πίσω

Τεχνικά Χαρακτηριστικά     

Το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε εφοδιάζεται με ένα δυναμικό πετρελαιοκινητήρα 1.500 κυβικών που αποδίδει 130 ίππουςΤο σύνολο συμπληρώνει αρμονικά ένα 8άρη αυτόματο κιβώτιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ομαλές, σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές. Το αποτέλεσμα των παραπάνω; 300Nm ροπής από τις 1.750 σαλ.

Οι διαστάσεις του είναι τυπικές για ένα compact SUV, έχει δηλαδή μήκος 4,1 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα και ύψος 1,5 μέτρα αντίστοιχα. Ο χώρος αποσκευών είναι ικανοποιητικός αφού ανέρχεται στα 350 λίτρα.
 

Εξοπλισμός        

Το DS3 έχει τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγξει κάθε τι χωρίς να παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο.

Τα εργονομικά καθίσματα είναι από δέρμα και ύφασμα και χαρίζουν εντυπωσιακή άνεση ακόμη και σε πολύωρο ταξίδι- είπαμε DNA Citroen έχει μέσα του, πώς να μην είναι είναι απίστευτα άνετο; 

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαφορετικές επιλογές απεικόνισης και δυνατότητα προβολής χάρτη, ενώ το σύστημα infotainment με οθόνη αφής υποστηρίζει ενσύρματο Apple CarPlay και Android Auto. Το μενού της είναι εύχρηστο.


το εσωτερικό του DS3 Crossback

H "σφιχτή συναρμογή υλικών" επιβεβαιώνεται από την απόλυτη απουσία τριγμών στο εσωτερικό όπου τα μαλακά πλαστικά αναδεικνύουν τον premium χαρακτήρα. Στην κεντρική κονσόλα την παράσταση κλέβει ο λευκός φωτισμός των πλήκτρων και οι δερμάτινες λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία.


Διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, όπως σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Start/Stop, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης. Ενώ την άνεση στα μακρινά ταξίδια αναλαμβάνει το Cruise Control.

 

Στον δρόμο         

Το DS3 είναι πράγματι τόσο όμορφο στην οδήγηση όσο είναι και στο μάτι! Είναι τόσο άνετο στην κίνηση της πόλης, σχεδόν όσο ένα μικρό αυτόκινητο, ενώ παράλληλα “cruise-αρει” ξεκούραστα στον αυτοκινητόδρομο.

Το σασμάν λειτουργεί υποδειγματικά και οι 8 σχέσεις του δίνουν ροπή σε όλο το φάσμα. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, eco, normal και sport. Στο καθένα αλλάζει η απόκριση στο γκάζι καθώς και η λειτουργία του σασμάν. By default είναι στο normal, το οποίο και θεωρούμε το ιδανικότερο για την καθημερινή χρήση.

Η φιλόξενη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της καμπίνας ενισχύεται από το δερμάτινο τιμόνι “flat-bottom”, τους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και την υψηλή αισθητική. Ο premium χαρακτήρας φαίνεται και από την ηχομόνωση της καμπίνας από εξωτερικούς θορύβους.

Η DS δίνει μέση κατανάλωση 4,7 λτ./100χλμ. Ωστόσο, το συνδυαστικό νούμερο που είδαμε εμείς είναι το πιο ρεαλιστικό, δηλαδή κάτι παραπάνω από 6 λτ/100χλμ. Ενώ σε ένα ταξίδι και με την 8ης σχέσης, εύκολα μπορεί να δεις τιμές με το 5 μπροστά.

Η ανάρτηση αποσβαίνει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ δεν επιτρέπει μεγάλες κλίσεις.

ds3 crossback

Το instateam “έγραψε” αρκετά χιλιόμετρα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο με το DS3 και η αλήθεια είναι πως το λάτρεψε.

Βρες , λοιπόν , το DS3 με ευέλικτο leasing από το instacar, καθώς και άλλα μοντέλα DS τώρα και με την δυνατότητα 12μηνου ή και 24μηνου συμβολαίου, με χαμηλότερο μίσθωμα και δυνατότητα αλλαγής οχήματος.

 

Τελευταίαάρθρα.