Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

aike t pro infront of the sea

Πάμε μια βόλτα με το Aike T Pro!

instateam

Φαίνεται ότι τα ηλεκτρικά πατίνια ήρθαν για να μείνουν! Αυτά τα μικρά οχήματα έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή μετακίνηση πολλών. Πριν κάνεις το επόμενο βήμα και αποκτήσεις και εσύ ένα μέσω της νέας μας υπηρεσίας instaride, διαλέξαμε τγια παρουσίαση ένα από τα αγαπημένα μας- και ίσως το πιο ξεχωριστό- με σκοπό να σε μυήσουμε στον κόσμο της μικροκινητικότητας. Βάλε, λοιπόν, το κράνος σου και πάμε να δούμε το Αike T Pro.

 

Λίγα λόγια για την Aike 

 

Πριν ξεκινήσουμε να σου μιλάμε για τα χαρακτηριστικά του Aike T Pro, νομίζουμε ότι είναι καλή ιδέα να σου πούμε λίγα λόγια για την Aike. Πρόκειται για μία εταιρεία που εδρεύει στην Εσθονία και το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι η κατασκευή των οχημάτων είναι 100% in-house. Ο σχεδιασμός, το λογισμικό, οι μπαταρίες, η κατασκευή (με ανακυκλωμένα υλικά) και η συναρμολόγηση γίνονται όλα εντός της εταιρείας. Και αυτό καθιστά το T Pro το μόνο ηλεκτρικό scooter που κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Μάλιστα, έχει κερδίσει το “χρυσό” στην κατηγορία “Excellent Product Design - Bicycles and E-bikes” στα German Design Awards 2023. Μπορείς να δεις και το βίντεο παρουσίασης του Aike T Pro και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε όταν μιλάμε για τον μοναδικό χαρακτήρα τόσο της εταιρείας όσο και του μοντέλου.

 

Βασικά χαρακτηριστικά του Aike T Pro

 

Το Aike T Pro έχει μήκος 1,1 μέτρα και πλάτος 51 εκατοστά, ενώ το “standing deck”, εκεί που στέκεται ο αναβάτης δηλαδή, έχει πλάτος 20 εκατοστά, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα άνετο σε σύγκριση με τα άλλα ηλεκτρικά πατίνια. Το βάρος του είναι 19 κιλά χωρίς την μπαταρία, η οποία είναι αποσπώμενη και έχει βάρος 3,8 κιλά. Έχει ακόμα τροχούς 10 ιντσών με ελαστικά tubeless, μηχανικό φρένο μπροστά καθώς και “regenerative electrical brake”, δηλαδή αναγεννητική πέδηση. 

Παράλληλα έχει μία ψηφιακή οθόνη σε σχήμα κύκλου στο κέντρο του τιμονιού. Στο πάνω μέρος δείχνει την ταχύτητα και στο κάτω δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας και το στάδιο φόρτισης, όταν αυτό φορτίζει. Η εταιρεία δηλώνει πως το ηλεκτρικό πατίνι φέρει πιστοποίηση “Weatherproof IPx5”, ενώ παράλληλα είναι το μοναδικό που μπορεί να φορτίσει με έναν USB-C φορτιστή laptop. Άσε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως power bank για να φορτίσεις άλλες συσκευές. 

Η αυτονομία του είναι περίπου 40 km ενώ έχει τελική ταχύτητα 25 km/h (σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης). Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει 350 W ονομαστική ισχύ και η μπαταρία έχει χωρητικότητα 583,2 Wh. Άρα αν θέλουμε να το δούμε και πιο πρακτικά, με μία σταθερή τιμή του ρεύματος στα 0,15Ε/KWh, θα σου κόστιζε μόνο 0,22€ για να διανύσεις 100 km. 

aike t pro at light with lights on

 

Πώς είναι μια βόλτα με το Aike T Pro;

 

Ωραία η θεωρία, αλλά εμείς θέλουμε και δράση! Εκτός από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αυτό που μετράει είναι ότι το Aike T Pro είναι εξαιρετικό στον δρόμο. Η στιβαρή του κατασκευή επιβεβαιώνεται από την άνεση και την καλή ποιότητα κύλισης. Από την άλλη, ο ηλεκτροκινητήρας είναι ισχυρός και επιταχύνει ομαλά και γρήγορα το T Pro. Με άλλα λόγια, νιώθεις ασφάλεια πάνω του και νιώθεις και την άνεση να κάνεις ελιγμούς. Στο φρενάρισμα βάζει ξανά “blue tick”! Τα φώτα του, πέρα από εντυπωσιακά, αποδίδουν εξίσου καλά και είναι ανοιχτά διαρκώς. 

Μπορείς να διαχειριστείς το Aike T Pro και μέσα από το application της Aike, σκανάροντας το barcode, κατεβάζεις την εφαρμογή και συνδέεσαι μέσω bluetooth με το πατίνι σου. Μέσα από το app, μπορείς να: 

  • κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις το scooter σου όπου και αν βρίσκεται,
  • να δεις το ποσοστό της μπαταρίας του και τα χιλιόμετρα που σου απομένουν,
  • να δεις τον χρόνο που χρειάζεται για να φορτίσει πλήρως, 
  • να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο mode οδήγησης, (eco και normal), 
  • να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία “Auto-brake” (δηλαδή, να φρενάρει μόλις αφήσεις το γκάζι),
  • να ενεργοποιήσεις το “Transport mode” (θέτει εκτός λειτουργίας τον συναγερμό για την μεταφορά του scooter)
  • να δει τα στατιστικά των μετακινήσεων σου, 
  • να επικοινωνήσεις με το support για τυχόν απορίες σου- αν και αυτό δε θα το χρειαστείς αφού ξέρεις ότι έχεις πάντα δίπλα σου το support του instaride

aike t pro with app

 

Άλλο ένα highlight του Aike T Pro είναι το σύστημα συναγερμού του, το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί εφαρμόζει ένα φρένο που εμποδίζει την κύλισή του, ενώ παράλληλα παράγει προειδοποιητικό ήχο και αναβοσβήνουν τα φώτα, αν το scooter είναι κλειδωμένο. Εκτός από σύστημα συναγερμού, έχει και gps, το οποίο μάλιστα δίνει στίγμα 24/7, ακόμη και αν η μπαταρία έχει αφαιρεθεί. 

Από την άλλη, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να σου πούμε και για την ανθεκτικότητά του. Στη δική μας βόλτα, που κράτησε κάμποσες ώρες δεν παρουσίασε κανένα σημάδι να μας ανησυχήσει ούτε κάποια δυσλειτουργία. Ενώ στην Aike υποστηρίζουν ότι είναι ανθεκτικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε νερό αλλά και σε βάρος αφού μπορεί να “σηκώσει” αναβάτη εως και 150 κιλά!

 

aike t pro in front of a small port

Όσον αφορά την αυτονομία του, το διαμαντάκι της Aike τα πηγαίνει πολύ καλά. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, τα 40 km που δηλώνει, δύσκολα θα τα δούμε με μια φόρτιση. Σε πραγματικές συνθήκες μάλλον θα δεις νούμερα γύρω στα 25 με 30 χιλιόμετρα ανάλογα πάντα με την ταχύτητα την οποία κινείσαι. Το “eco mode” σίγουρα θα σε πάει πιο μακριά. 

instaride fun fact: το μεγαλύτερο μέρος των αστικών διαδρομών στην ελλάδα είναι περίπου 8 χιλιόμετρα, πράγμα που δείχνει πως μπορείς άνετα να μετακινείσαι καθημερινά με ένα τέτοιο scooter χωρίς να ανησυχείς για τη φόρτιση. 

All in all, εμείς περάσαμε πολύ όμορφα με το Aike T Pro, μετακινηθήκαμε άνετα, αθόρυβα, οικονομικά και με στυλ, ενώ δεν νιώσαμε καθόλου τύψεις αφού είχαμε μηδενικούς ρύπους. Οπότε μην περιμένεις λεπτό κάνε δικό σου το Aike με το instaride, εύκολα και γρήγορα με τον μήνα, χωρίς δεσμεύσεις. Και αν θες να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο e-scooter ή e-bike από την γκάμα μας, πάρε προσφορά και άσε όλα τα υπόλοιπα πάνω μας. 


Ξεκίνα σήμερα τις “zero-emission” μετακινήσεις σου, με την ευελιξία του instaride.

 

Τελευταίαάρθρα.