Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

η σκούπα που χρησιμοποιείται στον βιολογικό καθαρισμό

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτου

instateam

Επιστρέφεις από διακοπές, ξεπακετάρεις πράγματα, τακτοποιείς τις προμήθειες από το χωριό και το μόνο που μένει να κάνεις πριν επιστρέψεις στην καθημερινότητα είναι ένα: το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Ακολουθώντας τις συμβουλές του instacar για επαγγελματικό πλύσιμο αυτοκινήτου καταφέρνεις να κάνεις το εξωτερικό να “λάμπει”, όμως το εσωτερικό είναι άλλη υπόθεση... Μια ματιά και μόνο σε κάνει να απορείς αν ήρθε η ώρα για βιολογικό καθαρισμό.

βρώμικο εσωτερικό αυτοκινήτου

Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου;

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι μια διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης που αφαιρεί λεκέδες και μικρόβια από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες και περιλαμβάνει τρεις φάσεις: ξεσκόνισμα, απολύμανση και αναρρόφηση.

Κατά τον καθαρισμό χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές και καθαριστικά με βιοδιασπώμενη δράση, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης απολύμανση του εσωτερικού και η εξάλειψη κάθε παθογόνου μικροοργανισμού. Με αυτό τον τροπο, εξασφαλίζεις την προστασία των υλικών της καμπίνας αφού προστατεύει από τον εμποτισμό και τη σταδιακή φθορά.

Διαδικασία βιολογικού καθαρισμού αυτοκινήτου

Στον βιολογικό καθαρισμό χρησιμοποιούνται διάφορα εργαλεία, με βασικότερο αυτών ένα μηχάνημα που μοιάζει με ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η σκούπα μπορεί να ψεκάζει υγρό με ομοιόμορφο τρόπο σε όλες τις επιφάνειες του αυτοκινήτου σου αλλά και να απορροφά υγρά και στερεά σωματίδια.


Μπορείς να δεις ένα δείγμα του πώς λειτουργεί σε αυτό το βίντεο όπου ένα Nissan Qashqai απολαμβάνει το “spa day” του στο πλυντήριο αυτοκινήτων.

Οι τρεις φάσεις του βιολογικού καθαρισμού:

Ο ειδικός ξεκινά με ένα “ξεσκόνισμα” του εσωτερικού. Σε αυτή τη φάση, χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα πεπιεσμένου αέρα που απομακρύνει τη βρωμιά ακόμα και από τα πιο δύσκολα μέρη του αυτοκινήτου, π.χ. αεραγωγούς. Με αυτό τον τρόπο, το αυτοκίνητό σου προετοιμάζεται για να υποδεχτεί το πλύσιμο. 

Στη δεύτερη φάση, αυτή της “απολύμανσης” χρησιμοποιούνται τα απολυμαντικά απορρυπαντικά που φτάνουν σε βάθος. Εδώ, χρησιμοποιείται η σκούπα που αναφέραμε αλλά και ειδικά πινέλα και σφουγγάρια για τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

βουρτσάκι για τον βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτου

Στην τελευταία φάση γίνεται η “αναρρόφηση”, εδώ το μηχάνημα συλλέγει από το εσωτερικό του αυτοκινήτου κάθε υγρό και στερεό στοιχείο. Σε αυτή τη φάση πετυχαίνεις την πλήρη απολύμανση και το καλό στέγνωμα για την εξάλειψη της υγρασίας.

Είναι η ίδια διαδικασία για το δερμάτινο σαλόνι;

Το δέρμα απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση αφού σε γενικότερες γραμμές καθαρίζει ευκολότερα και πιο γρήγορα από το ύφασμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο βιολογικός καθαρισμός γίνεται με σφουγγάρια και πανιά ώστε να μην φθαρεί το δέρμα από κάποιο μηχάνημα.

Στο τέλος της διαδικασίας μάλιστα γίνεται και επίστρωση με ένα κερί που όχι μόνο προστατεύει το υλικό αλλά εξασφαλίζει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

βιολογικός καθαρισμός σε δέρμα

Κάθε πότε πρέπει να κάνεις βιολογικό καθαρισμό; 

Όπως σε κάθε τι, η συχνότητα του βιολογικού καθαρισμού διαφέρει ανάλογα με την περίσταση. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Taxi & Driver ένας επαγγελματίας οδηγός καλό θα ήταν να κάνει βιολογικό καθαρισμό κάθε 2 μήνες. 

Σε γενικότερες γραμμές, συνίσταται ο καθαρισμός μια φορά τον χρόνο. Αν ωστόσο είχες κάποιο “ατύχημα” με τα παιδιά ή τα κατοικίδιά που ταξίδευαν μαζί σου στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να κλείσεις ένα ραντεβού άμεσα για να εξασφαλίσεις ότι δεν θα εμποτιστούν τα υφάσματα και το κυριότερο ότι δεν υπάρχει υγρασία και οι άσχημες συνέπειές της. 

Ο βιολογικός είναι απαραίτητος εάν αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Αν βέβαια αγοράσεις αυτοκίνητο σαν καινούργιο από το instacar, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αφού όλα τα αυτοκίνητα έχουν περάσει από βιολογικό καθαρισμό ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε για την υγιεινή τους. 

Δες Αυτοκίνητα σαν Καινούργια για Αγορά

 

Μπορώ να κάνω βιολογικό καθαρισμό μόνος μου;

Ο βιολογικός γίνεται από επαγγελματίες και καλό είναι να μην το δοκιμάσεις στο σπίτι.

Από όσα διάβασες μέχρι εδώ καταλαβαίνεις ότι ο χρειάζεται ειδικά μηχανήματα και ισχυρά καθαριστικά που και είναι πολύ ακριβά ενώ τον απαιτούν έμπειρο χειρισμό των ειδικών.

βιολογικός καθαρισμός σε κάθισμα αυτοκινήτου

Μάλιστα, σε περίπτωση που προσπαθήσεις να κάνεις βιολογικό στο σπίτι μπορεί να καταλήξεις να βλάψεις τα υλικά της καμπίνας εάν κάποιο από τα χημικά ποτίσει το ύφασμα. Και φυσικά ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της υγρασίας που αν δεν αντιμετωπιστεί δημιουργεί άσχημες μυρωδιές και μούχλα. 

Αφήνεις λοιπόν στους ειδικούς τον βιολογικό και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη μετακίνησης τήν αφήνεις σε εμάς, στο instacar. Και αν από αυτό το άρθρο σου δημιουργήθηκαν απορίες, μην διστάσεις να μας στείλεις email στο [email protected] ή να μας καλέσεις στο 210 6107283. Κάνε μας και ένα follow στα Social media (Facebook, Instagram και Tik Tok), όπου ανεβάζουμε περισσότερο υλικό. 

Δες και το blog μας, για να διαβάζεις και άλλα τέτοια άρθρα. Τέλος αν θέλεις μπορείς να κάνεις και subscribe στο κανάλι μας στο YouTube. Τα λέμε στα επόμενα

Τελευταίαάρθρα.